Notes on The Sand

Пълна информация за настаняване, как да ни откриете и забележителностите в околността.

Настаняване

Настаняването и разходите по пребиваването на участниците и техните придружители е личен избор и ангажимент. Съобразете желанието си с това, че във фестивалните вечери ще бъдат оргнизирани общи мероприятия, концерти и игри. Готови сме да съдействаме!

В непосредствена близост до гр. Китен се намират едни от най-прочутите резервати в България. Това са Водни лилии и Ропотамо, блатата Аркутино и пясъчните дюни Перла.

Най-любопитната за туристите част от културата тук е свързана с тази от времето на траките. Открити са 4 светилища, 12 долмени и над 10 могилни некропола оставени от траките. Светилището Беглик Таш олицетворява култа към Слънцето и е част от тракийските паметници. Със сигурност всеки трябва да зърне уникалните скални образувания Лъвската глава, фиордите и тюленовата пещера в Маслен нос.

Древният път на птиците Вия Понтика характеризира района на Приморско като изключително екологично чист. Крепостна стена Урдовиза – древно селище, разположено на едноименния полустров Урдовиза, на територията на днешен гр. Китен. Археологическите проучвания, потвърждават съществуването му по време на ранната бронзова епоха (около 300 г. пр. Хр.).

Find Us

Разберете как да ни откриете! Разгледайте околността.